Kunstbilde

Foto: rubb

Terrengsyklingen fører meg til mange avkroker. Turen gikk fra Riva del Garda til Tremalzo. Etter sykling på Via Ponale, på stier og grusveier til Passo Nota, kommer man endelig til den gamle militærveien til Passo Tremalzo. Her er det mange minnesmerker fra første verdenskrig. Veien ble bygget for å frakte forsyninger. På en plansje ved Passo Nota kan man lese om hvordan italienerne bygget veien. Østerrikernes styrker lå kun noen hundre meter unna italienernes fremste forsvarslinjer. I dag er veien et yndet turområde for fjellvandrere og terrengsyklister. Det er løs grus og krevende underlag. Skisport er mulig i vinterhalvåret.

Fra passhøyden på ca 1800 m.o.h. er veien asfaltert ned til Valle di Ledro. Det er derfor mulig å nå toppen med bil for de som foretrekker en mer behagelig reise i vakker natur.

ANNONSE

Læs også

Mest læst

De blev til monstre

Servicemeddelelse

Manifest i en mørk tid

Læs også