Doc-TV

Selvmedlidenhet er en farlig fiende. I dagens ateistiske skråblikk på Bibelen vil jeg snakke om å finne veien ut av selvmedlidenhet og frykt. Et menneske preget av selvmedlidenhet er også preget av frykt for sannheten.

Vi mennesker søker etter orden, struktur og rettferdighet. Men livet er urettferdig og kaotisk, virkeligheten kan være brutal.

Jeg anser meg ikke som en ekspert, og har ingen enkle løsninger. Jeg kan kun beskrive hvordan jeg opplever verden rundt meg, med min begrensede forståelse, og med litt hjelp fra noen ord hentet fra Bibelen.

5Mos 28:13
Herren skal gjøre deg til hode og ikke hale. Du skal bare være over, og ikke ligge under.

Jes 43:18/19
Tenk ikke på det som hendte før, akt ikke på det som en gang var!
Nå skaper jeg noe nytt. Det spirer allerede fram. Merker dere det ikke? Ja, jeg legger vei i ødemarken og stier i ørkenen.

Hvordan kan vi finne veien ut av selvmedlidenhet, frykt og falsk nostalgi? Er det mulig å håpe i dagens dystopiske virkelighet?

Dette er hovedtemaet for dagens lille kåseri.

Ef 5:11
Og ta ikke del i mørkets ufruktbare gjerninger, men avslør dem heller!

 

ANNONSE

Læs også

Læs også