Nyt

Mandag oplyser det tyske forsvarsministerium, at skibet Mosel som er et forsyningsskib  i den tyske flåde  igen er stævnet ud efter en EU-indsatsordrer samtidigt med Italiens og Tysklands udenrigsministre i Berlin havde haft et møde om situationen.

Italiens udenrigsminister Enzo Moavero Milanesi havde krævet, at Italien ikke alene skulle være anløbshavn for skibene i “Operation Sophia” og dermed modtage migranter der bliver samlet op.

Indenfor fem uger skal operationens fremtid afklares, men det forlyder, at fremover skal indsatsen primært handle om uddannelse af Libyens kystvagt ligesom skibene ikke skal sejle så tæt ind på kysten så menneskesmuglerne kan udbytte muligheden for opsamling af migranter af EU-skibe. Meldingerne fra Italiens og modsætningsvis EU er dog ikke entydige ens.

Italien havde truet med, at man fremover overhovedet ikke ville lade skibe anløbe hvis de havde migranter ombord.

Tysklands udenrigsminister Heiko Mass sagde på mødet i Berlin, at man ville “Skridt for skridt finde en langsigtet løsning med Italien” Han havde hilst Italiens regerings accept af den fortsatte operation indtil videre velkommen.

ANNONSE

Der er dog ikke fundet en løsning på hvad der skal ske med migranter EU-skibene eventuelt samler op.

I 2018 skulle der dog været samlet tydligt færre migranter op end i tilsvarende samme periode i 2017.

Italien mener ikke det har været meningen, at den i 2015 startede mission skulle betyder, at der blev bragt titusinder af migranter til landet.

Kleine Zeitung (Østrig)

Se tidligere.

Efter italiensk pres – EU stopper Operation Sophia og redning af migranter i Middelhavet

ANNONSE