Nyt

Tjekkiets statsminister Andrej Babis og Sebastian Kurs / Foto: Wikimedia Commons

 

Mens Italiens statsminister Giuseppe Conte er tilfreds med at Tyskland, Frankrig og Malta har erklæret sig villige til at tage imod en del af de 450 migranter ombord på en fiskerbåd, som i disse dage ikke får lov til at lægge til kaj i Italien, og håber at andre vil tage resten, er der nogen som ikke synes, at dette er en god løsning.

Tjekkiets statsminister Andrej Babis siger, at han har set den henvendelse, som Conte har rettet til EU med sigte på at fordele de migranter, der er tale om, men siger at denne fremgangsmåde er vejen til helvede.

Dette vil blot motivere menneskesmuglerne og øge deres indtægter, mener Babis, som understreger at Tjekkiet ikke vil tage imod nogen overhovedet. Den eneste løsning på migrationskrisen er ifølge den tjekkiske statsminister den australske model: Der må sendes et klart signal om at tiden er ovre for illegal indvandring. At tage imod endnu flere vil bare forstærke de problemer, vi allerede har, mener Babis.

ANNONSE

En tjekkisk meningsmåling viser at 58 procent af de adspurgte ikke ønsker at landet skal tage imod migranter. Kun tre procent i den samme måling mente,  det var rigtigt at give migranter permanent ophold.

Twitter – AFP/Yahoo – La Repubblica

ANNONSE