Kommentar

Elisabeth Jerichau Baumann En egyptisk fellahkvinde med sit barn (1872) Statens Museum for Kunst

Alt, hvad vi tidligere betragtede som sund fornuft, kritisk sans, god opdragelse, fælles leveregler, indbyrdes loyalitet, tillid – og respekt for vor kultur og samfund, er blevet unævnelige begreber for de ukrænkelige, nemlig landets venstrefløj.

For den føler sig gang på gang krænket over, at andre danskere sætter spørgsmålstegn ved dem, vi ikke må nævne, altså de unævnelige. For de må ikke krænkes, og er derfor også blevet ukrænkelige.

At de unævnelige ofte krænker dansk kultur, må ikke nævnes for venstrefløjen. For den føler sig krænkeligt behandlet på vegne af de ukrænkelige, altså de unævnelige, der til gengæld også føler sig krænkeligt behandlet.

ANNONSE

At krænke, håne, ophidse, fornærme, tirre eller bare drille de ukrænkelige, altså de unævnelige, er en krænkelse af venstrefløjens moralbegreber, der for længst har afskrevet landets oprindelige moralbegreber. Selv overholdelse af almindelige, ukrænkelige menneskerettigheder, er for den en krænkelse af de ukrænkelige, altså de unævnelige, der ikke selv er opvokset med ukrænkelige menneskerettigheder.

Derfor bør disse ukrænkelige have lov til at krænke vore ukrænkelige menneskerettigheder, mener venstrefløjen.

Og det på trods af, at vore rettigheder bliver krænket hver dag. For i vor tid og i vort land har vi nu æresdrab, tvangsægteskaber, lemlæstelse af små børn, tilhyllede kvinder, tilhyllede små børn, religiøst-fremstillede fødevarer, religiøse magtdemonstrationer i vore gader, kvindeundertrykkelse, overfald på homoseksuelle og drab på kritikere, der tør kritisere de ukrænkelige, altså de unævnelige etc.

En krænkelig opførsel fra et ukrænkeligt folk, der sætter sin religion over vor ukrænkelige lovgivning. Men også en krænkelig opførsel fra vor venstrefløj, der sætter sin såkaldte humanisme højere end vor ukrænkelige lovgivning.

Så højt, at den har formået at få danskere, der er blevet krænket af de ukrænkelige, altså de unævnelige, til at tie – for ikke at krænke de ukrænkelige: Altså både dem, der er ukrænkelige, men også dem, der føler sig krænket på vegne af de ukrænkelige – nemlig venstrefløjen.

ANNONSE