Nyt

Den virkelige Russia collusion: Gerhard Schröder med Dmitrij Medvedev og CEO for Gazprom, Viktor Zubkov, under indsættelsen af Putin for en tredje periode

Lars Løkke Rasmussen erkender, at Danmark ikke alene kan bære byrden ved at afvise den tysk-russiske gasrørledning, Nordstrøm 2. Han vil have en EU-beslutning. Men hvorfor ikke satse på USA?

 

Lars Løkke Rasmussen erkender at Danmark ikke alene kan bære byrden ved at afvise den tysk-russiske gasrørledning, Nordstrøm 2. Han vil have en EU-beslutning.

 

Men der er uenighed indadtil i EU om ledningen. Den er, som Løkke Rasmussen siger, en geopolitisk beslutning fra Merkels side.

»Man kan sige, at der er kommet fokus på netop dette projekt, og det kan gøre det lettere for mig at komme igennem med det synspunkt, at spørgsmålet om trækningen af rørledningen skal træffes i europæisk regi. Derved vil presset løftes fra Danmark,« sagde statsministeren efter dagens møder med den amerikanske præsident.

Dermed giver Løkke Rasmussen langt hen ad vejen Trump ret: Merkel spiller et spil og lader andre betale regningen.

Først har hun besluttet at afskaffe kernekraft som energikilde efter Fukushima-ulykken. Hun har forpligtet Tyskland på en grøn revolution – Die Wende. Væk med kul og olie. Men det gør Tyskland endnu mere afhængig af russisk gas.

Det ved russerne og Gerhard Schröder, der leder bygningen af ledningen. Nordtrøm 2 betyder at Tyskland indgår et skæbnefællesskab med Rusland, og Danmark er hægtet på.

»Det er mit indtryk, at den tyske kansler, Angela Merkel, er begyndt at betragte rørledningen som geopolitik og ikke bare en gasledning,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Den “liberale” Merkel går ind for et tættere samarbejde med Putin og hun binder hele EU op på det. Danmark vil have svært ved at nedlægge veto alene. Men nu har Løkke Rasmussen Donald Trump i ryggen. I virkeligheden er der flere lande, der ser med stor skepsis på Merkels politik.

ANNONSE

Danmark er kommet i frontlinjen på NATO-mødet

 

 

ANNONSE