Nyt

 

Tandlægen Bernt Herlitz varslede myndighederne om asylsøgere, der ikke kunne være børn, som de hævdede. Herlitz mistede dermed jobbet, og nu er han oveni købet dømt til at betale næsten en halv million kroner. Er det konturerne af et nyt orwellsk Sverige vi ser?

Bernt Herlitz fra Gotland bemærkede, at patienter han havde i tandlægestolen, som ifølge papirerne var asylsøgende børn, i realiteten måtte være mindst 25 år gamle.

Efter opfordring fra en leder i Migrationsverket (svenske UDI) tipsede han netop Migrationsverket om sine observationer. Dette skete sommeren 2016 – og Herlitz fik umiddelbart derefter sparket som tandlæge grundet brud på tavshedspligten.

Herlitz lagde sag an mod sin tidligere arbejdsgiver, Region Gotland, og fik medhold i Gotlands tingrett. Arbejdsgiveren indklagede dommen for næste instans, Arbejdsretten i Stockholm, som gav Region Gotland ret på alle punkter. I tillæg blev Herlitz idømt alle sagsomkostninger fra de to retsrunder, totalt omkring 475.000 kroner. Retten har givet ham 30 dage til at lægge den næsten halve million på bordet.

ANNONSE

Herlitz har ikke disse penge, og fortæller til Samnytt, at han overvejer at optage et banklån.

Dette er altså takken for at følge opfordringen til at rapportere løgn og bedrageri.

De samme personer, som var registreret som uledsagede mindreårige asylsøgere, mange af dem afghanske mænd, har fået opholdstilladelse i Sverige, efter den såkaldte amnestiregel, som regeringen med støtte fra Centerpartiet vedtog tidligere i år: 9.000 afghanere (99,4 procent mænd) med afslag fik alligevel ophold i Sverige.

Herlitz har ingen mulighed for at anke kendelsen.

Dommen kan læses på følgende link.

 

Oprindeligt skrevet for og trykt hos Rights.no 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE