Nyt

Thilo Sarrazin indgik i november 2016 en aftale med Random House om udgivelse af hans næste bog, på basis af en ti siders synopse. Forlaget fik manuskriptet i februar. I maj kom beskeden: Random House trækker sig fra aftalen. De vil ikke udgive bogen.

Bogen hedder „Feindliche Übernahme – wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht“ (Fjendtlig overtagelse – hvordan islam hindrer fremskridtet og truer samfundet).

Ifølge Bild skal der i forlagskredse herske frygt for at bogen kan ophidse islam-fjendtlige kræfter.

Det lyder som en tynd begrundelse. Et forlag som skriver kontrakt med Sarrazin ved, hvad det drejer sig om.

Sarrazin er manden bag den største forlagssucces i Tyskland efter krigen. Hans «„Deutschland schafft sich ab“ (Tyskland afskaffer sig selv) solgte i 1, 5 million eksemplarer. Man skulle tro et sådant tal overbeviser den mest skeptiske forlægger. Det garanterer penge i kassen. Det ville givet også bogen om islam have gjort. Men noget har vejet tungere for Random House. Hvad har fået forlaget til at trække sig i 11. time med alt, hvad det indebærer af negativ reklame?

Det er som om det at ofre ytringsfriheden ikke betyder noget.

Bladet Focus bidrager ikke til at oplyse sagen når det udelukkende citerer til dels tendentiøst og kun negativt om modtagelsen af Sarrazins store succes. Bogen skabte skandale, skriver Focus og nævner kun, hvad modstanderne fremførte. Dermed bidrager Focus til hetzen.

ANNONSE

Sarrazin var medlem af bestyrelsen for den tyske centralbank og var medlem af SPD. Bogen ”Tyskland afskaffer sig selv” har kostet ham alle hverv. Det er egentlig ganske utroligt, når man tænker på hvor attraktiv succes er i vore dage.

Tyskerne viste at de kunne lide bogen. Men dermed afslørede han, hvor stor afstanden er mellem elite og folk. Måske det var det som gjorde, at han pådrog sig deres vrede?

Den nye bog skulle være udkommet i august.

En sådan tilbagetrækning og brud på aftaler sætter selvfølgelig skræk i andre forfattere som måtte sysle med lignende planer.

Det er et anslag mod det åbne, frie samfund. Alle festtaler forvandles til hån.

 

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige