Nyt

 

 

EU’s ledere diskuterer et forslag om at oprette «regionale ankomstlejre» udenfor Europa for flygtninge og migranter som samles op i Middelhavet.

Det fremgår af et forslag til sluterklæring for næste uges EU-topmøde i Bruxelles.

Forslaget blev for nylig distribueret ud til EU’s medlemslande. Teksten er ikke offentlig, men en række medier i Bruxelles har fået adgang til den, og avisen Politico har lagt dokumentet ud på nettet.

I forslagsteksten, som fortsat kan blive ændret, hedder det at stats- og regeringscheferne støtter ideen om ankomstlejre i nærområderne, og at konceptet nu skal videreudvikles i tæt samarbejde med FNs højkommissær for flygtninge (UNHCR) og FNs migrationskontor (IOM).

«Sådanne platforme bør muliggøre en hurtig sagsbehandling for at skelne mellem økonomiske migranter og personer, der har behov for international beskyttelse, og reducere incitamentet til at tørne ud på farefulde rejser», skriver EU videre.

ANNONSE

Tanken er at modtagelsescentrene skal ligge udenfor EU, oplyser en EU-diplomat ifølge nyhedsbureaet DPA. På den måde skal EU kunne forhindre at personer som forsøger at slippe over Middelhavet til Europa, men som ikke har krav på beskyttelse, når frem til målet.

Lignende forslag er allerede i lang tid blevet luftet af enkelte af EU´s medlemslande.

 

Støt os

 

ANNONSE