Nyt

Foto: Wikipedia Commons, Trump i Frankrig på bastilledagen.

Det hvide hus har ifølge Reuters afsløret et lovforslag om at give lovligt ophold og statsborgerskab til de ulovlige immigranter, som er blevet bragt til Amerika som børn i bytte mod tilsvarende 150 milliarder DKK i finansiering til muren, fuldstændigt ophør i kædeimmigration så vel som visalotteriet.

Om lovforslaget træder i kraft vil det omfatte 690 000 ulovlige immigranter, som er registrerede under DACA-programmet, som blev introduceret av præsident Barack Obama, men også de der kom til Amerika som mindreårige, og ikke registrerede sig. Disse anslåes at udgøre nye 690 000, og antallet bliver dermed 1,8 millioner i sin helhed.

Krav vil der imidlertid være: Vejen mod statsborgerskab vil kræve 10-12 år, hvor modtagere vil blive avkrævet at udvise god atfærd, at arbejde, enkelte uddaningskrav og overhovedet en god moralsk karakter.

ANNONSE

Der er megen usikkherhed om lovforslagets mulighed til at lykkes. Ophold til de såkaldte »dreamers«, det er dem der kom til Amerika som mindreårige og er blevet taget ind under Obamas vinger gennem DACA-programmet, har imidlertid været det mest centrale og ufravikelige af demokraternes krav.

Og efter at demokraterne sænket statsbudgettet, som førte til en »government shut down«, og forholdsvis raskt gav efter, har måske republikanerne også overhånden, siden demokraterne bliver mere og mere desperate efter amnesti for »the dreamers«.

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE