Nyt

Amir Amiri fik 14 års fængsel for drabet på Helga i Norsjö – en lille landsby i Nordsverige med 2.000 indbyggere. Foto: Polisen

 

Afghaneren Amir Amiri er i appelretten (lagmannsretten) dømt for drabet på 89-årige Helga i et skralderum i Norsjö.

Tingsretten dømte den 21-årige afghaner til 14 års fængsel og udvisning for drabet på Helga. Nu er dommen stadfæstet i appelretten.

Som Document tidligere har rapporteret dræbte Amir Amiri 89-årige Helga i et skralderum 14. oktober i fjor. Obduktionen viser at hun blødte ihjel efter at en skarp genstand havde punkteret hendes lunger og den store kropspulsåre. Motivet skal have været at Amiri manglede penge.

Appelretten stadfæster tingsrettens dom, og dermed også at Amiri får strafrabat, idet han var under 21 da han dræbte.

– Brottsplatsen, det utdragna händelseförloppet och den hänsynslöshet som mannen visat i sin omfattande våldsutövning mot den (äldre) kvinnan utgör försvårande omständigheter som påverkar fängelsestraffets längd. Hovrätten delar därför tingsrättens uppfattning om att straffvärdet för en vuxen person ligger på 16 års fängelse. Eftersom gärningen begicks strax innan mannen hade fyllt 21 år ska hans ungdom beaktas och 14 års fängelse är det längsta straffet som kan dömas ut, säger hovrättslagman Susanne Lundgren Jonasson enligt Norran.

Kommunens forvaltningschef for omsorg, Ulf Marklund, var kritisk da Nyheter Idag sidste efterår ringede for at stille spørgsmål om kommunens modtagelse af «asylbørn» i forbindelse med drabet på den 89-årige:

– Det er at generalisere. Det har ikke noget at gøre med hvilket land man kommer fra.

Amiri blev også dømt for ulovlig bilkørsel, spirituskørsel og to mindre narkotikasager.

Norran

 

ANNONSE