Nyt

Isak Dewit, foto: politiet

Søndag kunne flere medier berette, at ‘en seksårig dreng og en femårig pige’ tilfældigt var blevet skudt ved et boligområde i det sydlige Stockholm. Onsdag var der mere multikultur fra Sverige, denne gang 100 km vest for hovedstaden. Et gidseldrama i Hällbysanstalten, et overbelagt svensk fængsel i ’sikkerhedsklasse 1′. To dømte mordere tager to fængselsbetjente som gidsel, og kræver ’20 kebabpizzor’ for at løslade den ene. 30-årige Isak Dewit er fængslet for et banderelateret mord tilbage i 2016, begået mod en Omar Elmi Ali, i fællesskab med en Marcus Soumaoro.

Den 24-årige afghaner Haned Mahamed Abdullahi dræbte en bekendt med 40 knivstik efter en disput, få dage før han blev udvist, for et år siden. Fra TV2 Online – Begge gidsler fri efter svensk fængselsdrama.

“Ni timers gidseldrama i det svenske fængsel Hällbysanstalten i Eskilstuna i Sverige er forbi, efter begge fængselsbetjente er blevet frigivet. …

De to gidseltagere var ifølge flere svenske medier bevæbnet med selvfremstillede våben, som bestod af barberblade fastgjort til tandbørster. Ifølge de svenske medier er det to drabsdømte, som stod bag gidseltagningen. Den ene er en 30-årig mand, som er idømt 18 års fængsel for et drab i 2016. Den anden er en 24-årig mand, der ligeledes er idømt 18 års fængsel for et knivdrab i 2019. …”

“Mördarna Isak Dewit, 30, och Haned Mahamed Abdullahi, 24, höll två kriminalvårdare fångna och krävde en flykthelikopter och 20 kebabpizzor, enligt uppgifter till Aftonbladet.” (Aftonbladet)

ANNONSE