Nyt

Historien har det hele. 29-årig kriminel muslim, der netop var blevet løsladt efter han for fem år siden fik en dom på otte års fængsel for drabsforsøg, forsøger at køre ind i ‘Vikingahallen’ i en Stockholmsk forstad under afholdelse af et ungdomsmeterskab i håndbold. Bilen ser ud til at være en Mitsubishi på lige godt to ton. I videoen kan man svagt høre et ‘Allahu-akbar’-råb, og senere findes senere et brev med teksten ‘folk skal dø’, hvor Osama Bin Ladens navn indgår. Manden blev løsladt efter afhøring, og senere anholdt. Bemærk at stort set alle i hallen instinktivt løber fra åstedet. Fra svenske Aftonbladet – Man gripen för mordförsök efter bildåd mot idrottshall.

“Dramatiska scener utspelade sig på lördagskvällen i Vikingahallen i Märsta. En kraftig smäll hördes och en bil körde rakt in i idrottshallen – mitt under en pågående handbollsmatch mellan 14-åringar i Ungdoms-SM.

Föraren, som enligt Aftonbladets uppgifter är en 29-årig man, fördes till sjukhus med lindriga skador. … Kort därefter valde en jouråklagare att släppa honom på fri fot, enligt uppgifter till Aftonbladet. Men på söndagsmorgonen framkom nya uppgifter i utredningen. Polisen misstänker att mannen kört in i handbollshallen med uppsåt och att han haft ett motiv med bildådet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

… Man inledde även en förundersökning om försök till mord och kopplade samtidigt in Säkerhetspolisen för att utreda om det kan ligga ett möjligt terrormotiv bakom händelsen, uppger källor för Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet uppstod misstankarna efter att polisen hittat ett brev på mannen där det stod att ‘folk ska dö’. Usama bin Ladins namn nämndes även i texten.Fordonet som mannen använde vid dådet ska också varit riggat, enligt samma uppgifter. Ett bilbatteri med kablar ska ha legat på gaspedalen.

… Den misstänkte mannen är sedan tidigare känd av polisen. Sommaren 2014 avlossade han en revolver och sköt en man med fyra skott som träffade i kroppen och i huvudet. Offret fick livshotande skador men överlevde. 29-åringen dömdes då till åtta års fängelse för försök till mord…”

ANNONSE