Nyt

En irsk meningsmåling udført af Ipsos for Irish Times, viser, at 59 procent af de adspurgte ønsker en “mere lukket” immigrationspolitik i Irland for at sikre, at færre migranter kommer til landet.

Ifølge undersøgelsen mener 19 procent, at den nuværende politik er passende, mens 16 procent ville åbne den yderligere.

Det klare flertal for en skærpet udlændingepolitik kommer, efter at folk har reageret negativt på konsekvenserne af de seneste års store tilstrømning til øen, især af asylansøgere.

Modstand mod asylindvandring har også resulteret i brandstiftelse mod planlagte asylmodtagelser, rapporterer den irske netavis The Journal :

Der er blevet afholdt adskillige protester i løbet af det seneste år i byer og områder over hele landet mod lokale bygninger, der bliver brugt til at huse asylansøgere. Der har også været flere ildspåsættelser af sådanne bygninger, inklusive i sidste uge, da et gammelt plejehjem blev sat i brand i det sydlige Dublin, efter rygter cirkulerede om, at det skulle bruges til at huse asylansøgere.

Folk er også bekymrede over boligmangel og offentlige ydelser:

Påvirkningen på lokale tjenester såsom sundhed og uddannelse, mangel på boliger og frygt for, at flygtninge eller asylansøgere måske ikke bliver ordentligt undersøgt, dominerede de bekymringer, som folk havde.

Et stort flertal på 69 procent af de adspurgte er bekymrede over udsigten til at have asylansøgere i deres eget nabolag, men kun 45 procent siger, at de vil protestere:

Da de blev spurgt, om de ville være bekymrede, hvis en bygning i deres lokalområde blev overdraget til asylansøgere, sagde 69 %, at de ville have nogle bekymringer, og 28 % sagde, at de ikke ville have nogen bekymringer. Af dem med bekymringer sagde 45 %, at de ville gøre indsigelse, mens 38 % sagde, at de ville acceptere det.

Når det kommer til immigration i et historisk perspektiv, er billedet noget anderledes. 48 procent siger, at immigrationen har været positiv for Irland, når man vejer fordele og ulemper op mod hinanden, mens 35 procent siger, at den har været negativ.

ANNONSE

Det er ikke givet, at den spirende modstand mod immigration i Irland vil give politiske resultater, men det kan have nogle politiske konsekvenser:

I alt 30 % sagde også, at de ville være mere tilbøjelige til at stemme på en kandidat, der udtrykte bekymring for immigration, mens 20 % sagde, at de ville være mindre tilbøjelige til at stemme på dem.

Sinn Fein-vælgerne er mere modstandere af immigration end vælgere fra andre partier, skriver The Journal.

 

Køb Jean Raspails roman “De helliges lejr“! Du kan køb også den, der e-bog.

 

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte