Tavle

Ja, vi snakker «selvsagt» Sverige. Familien til den mindreårige pige som skal være blevet voldtaget fik en indkaldelse til politigården. Beskeden var at hente det materiale som politiet havde beslaglagt under efterforskningen. Blandt materialet var blandt andet det kondom overgebsmanden skal have brugt da han forbrød sig mod pigen.

Pigens far siger dette:

«Det er helt absurd at hun efter at være blevet voldtaget skal hente sin voldtægtsmands spermier.»

– Hent dine ting

Politiet adresserede endog henvendelsen til pigen selv. Formaningen var: «kom og hent dine ting», fortæller faren.

– Den var helt formelt opbygget. Det var vigtigt at man skulle komme og hente genstandene og det var adresseret til hende. Der var en formaning som lød ”kom og hent dine ting”. Ellers skulle man skrive et brev og forklare hvorfor man ikke ville hente det, säger pappan till BT.

Politiet siger det hele beror på en misforståelse. Beslaglæggelserne var bare af sagsbehandlende karakter ledet af anklagemyndigheden, hedder det fra politiets side. Beslaglæggelse af kondom og spermier, hvor et mindreårigt barn skal være offeret, altså.

Og hvad blev pigen bedt om at hente udover kondomet? To par trusser, et lagen, en plastpose og en affaldspose. 

Tankerne går til lille Stenungsund i samme land, hvor politiet ikke engang har kapacitet til at efterforske voldtægt af tre år gamle børn.

At politiet i Sverige slider i det – mildt sagt – er nok ikke en overdrivelse.

 

Oprindligt skrevet for og trykket hos Rights.no

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE