Nyt

Billedet: Tulln an der Donau ligger i delstaten Niederösterreich. Byen er en af Østrigs ældste og stammer fra tiden før Romerriget.

 

En 15-årig pige skal være blevet voldtaget af tre asylsøgere i den østrigske by Tulln an der Donau. Nu nægter byen at tage imod flere migranter.

I følge byens borgmester gælder asyl-stoppet gælder på ubestemt tid. Overgrebet har gjort mange i den lille byen meget oprørte.

Tre mænd skal have deltaget i voldtægten af den 15-årige i slutningen af april. Pigen var på vej hjem en sen aften,  da mændene fulgte efter hende og voldtog henne. En af de tre er pågrebet.

Tiroler Tageszeitung skriver, at pigen skal være blevet voldtaget af to af mændene. Politiet siger til avisen, at 59 asylsøgere skal afgive dna-prøve. Resultaterne foreligger om et par uger.

Der befinder sig 157 asylsøgere i Tulln, en lille, søvnig tyrolerby med 14.000 indbyggere.

Beslutningen om at øjeblikkelig at standse for modtagelse af flere asylsøgere kom efter det kom frem, at pigens beskrivelse af de tre voldtægtsmænd tydede på, at de var asylsøgere. Borgmester Peter Eisenschenk siger, at modtagestoppet ikke er tidsbegrænset.

Borgmesteren påpeger, at byen har gjort en stor indsats for migranterne de senere år. Han siger, at når en by oplever noget som dette, er det helt legitimt at tage en pause.

ANNONSE

Voldtægterne skal være sket i området omkring Messe Tulln.

Politiet vil ikke bekræfte den anholdtes identitet. Landespolizeidirektion Niederösterreich oplyser kun, at de har hænderne fulde med at opklare sagen så hurtigt som muligt.

Straks efter voldtægten øgede politiet både den uniformerede og civile patruljering i området omkring asylmodtagecentrene, oplyser politiets pressetalsmand Johann Baumschlager.

Asylboliger i Tulln.

Kvinder bør være forsigtige, men der er ingen grund til panik, ifølge politiet.

– Faren er ikke større i Tulln end andre steder. Hvis en kvinde føler sig utryg, bør hun vælge at færdes ad gader, som er oplyste, og passe på at hun altid følges med andre. Hvis en kvinde bliver forfulgt, må hun råbeop, så folk hører henne, siger Baumschlager.

Så kan man jo spekulere over, om kvinderne i Tulln føler sig beroliget.

Christian Hafenecker fra Frihetspartiet (FPÖ) kritiserer, at offentligheden først blev informeret tre uger efter overgrebet, noget som kan have udsat byens indbyggere for unødig risiko.

– Utallige sager har vist at migration af først og fremmest muslimske mænd som udgiver sig for at være asylsøgere udgør en ukontrollerbar fare, siger Hafenecker.

 

ORF: Tulln stoppt Aufnahme von Asylwerbern

Tiroler Tageszeitung: 15-Jährige in Tulln vergewaltigt: Angeblich gab es drei Täter

ANNONSE

Ét svar til “Østrigsk by nægter at modtage flere migranter efter gruppevoldtægt af 15-årig”

  1. KnudMadsen siger:

    Og det vil kun blive meget værre, så længe man holder hånden over disse vilde bæster. Hvor længe finder befolkningerne sig i at skulle betale for sindssygen og lægge krop og sjæl til torturen?