Kopierede/fra hoften

 

«Fire ud af ti svenskere vil have betydeligt færre flygtninge», er den valgte overskrift i Expressen. Andelen som vil have «betydeligt færre flygtninge» er 41 %. En tredobling siden 2015.  – Det er en dramatisk forandring, siger cand. polit. Marie Demker til Dagens Nyheter.  Demker mener at den store ændring skyldes flygtningebølgen i 2015 og de integrationsproblemer som det har medført.

Expressens overskrift giver indtryk af at mere end halvdelen af svenskerne ønsker flere flygtninge til Sverige. At det kun er 4 af 10 som ønsker en begrænsning. Lidt længere nede i artiklen kommer det imidlertid frem, at det drejer sig om 60 % som vil begrænse importen og at det er 41 % som vil have «betydeligt færre».

Hvis man indregner den gruppe, som på spørgsmålene har svaret at de ønsker en vis opstramning ender grupperne tilsammen på 60 procent

Gruppen som vil have en mere generøs flygtningepolitik er mere end halveret siden 2015:

Samtidigt er gruppen som vil have en mere generøs flygtningepolitik mindsket. 2015 lå tallet på 26 procent og i dag er den nede på tolv procent, skriver DN.

Indvandringen bliver det vigtigste emne ved valget til efteråret, skriver Expressen.

Expressen   Dagens Nyheter

 

ANNONSE