Nyt

 

Begge voldtægter blev begået om eftermiddagen. Den første fandt sted fredag ved 17-tiden i Bromma. En kvinde var på vej hjem fra jobbet og snakkede i mobil med sin søster, da en mand gik til angreb. Politiet vil ikke gå ud med signalement på nogen af gerningsmændene. Det skal imidlertid i begge tilfælde dreje som om en mand.

Lige nu vil politiet ikke gå ud med noget signalement af gerningsmanden, kun at det drejer sig om en mand.

– Det er en fuldbyrdet udendørs overfaldsvoldtægt. Kvinden kendte ikke gerningsmanden, siger Johan Wernesten, jourhavende forundersøgelsesleder ved politiet.

– Der findes ingen vidner til voldtægten, kun oplysninger fra folk i nærområdet, men dem kender vi ikke rigtigt værdien af endnu. Vi arbejder lige nu ganske intensivt for at få et billede af gerningsmanden, siger Johan Wernesten.

Søndag eftermiddag skete der endnu en overfaldsvoldtægt i Stockholm. Også denne kvinde var på vej hjem fra job, da hun blev angrebet lige før klokken 15. Hun blev voldtaget i et skovområde lige ved Stockholms universitet. Ingen er pågrebet, men politiet udelukker ikke at søndagens overfallsvoldtekt kan kobles til fredagens.  Det var en forbipasserende som opdagede den voldtagne kvinde og slog alarm.

ANNONSE

– Det er noget vi kigger på, siger Anna Westberg fra politiet.

– Den her kvinde er kørt til sygehuset til forundersøgelse, som man altid gør, siger pressetalspersonen ved Stockholms politi Anna Westberg.

Politiet arbejder ud fra en teori om at gerningsmanden har set kvinden på t-banen og er fulgt efter hende. Expressens journalist spørger om politiet har fået et signalement af gerningsmanden:

Har kvinden givet jer noget signalement af gerningsmanden?

– Ja, men ikke noget vi går ud med, med tanke på at det er en indsats, der stadig er i gang.

Aftonbladet  SVT  Expressen

 

ANNONSE