Nyt

Billedet: Malmø-politiet sendte et signalement af gerningsmanden ud, men avisen Sydsvenskan foretrak et signalement af cyklen i stedet for.

Lørdag morgen blev en kvinde i 30-erne overfaldet og voldtaget udendørs i Gottsunda. Der har også været flere voldtægtsforsøg i Uppsala, og politiet siger de får anmeldelser om voldtægtsforsøg «ind imellem». Alligevel vil de ikke gå ud med noget signalement af frygt for at «smitte» andre vidneudsagn, hvad det så end skal betyde. Frygten for at andre kvinder kan blive voldtaget på grund af manglen på signalement, ser ud til at være helt fraværende hos det svenske politi.

Det var ved 06-tiden lørdag morgen, at kvinden i 30-årsalderen blev overfaldet i bydelen Valstëra. «To ukendte gerningsmænd overfaldt kvinden og foretog en fuldbyrdet voldtægt» skriver politiet i sin rapport. Politiet har indledt en forundersøgelse, og siger de arbejder aktiv med hændelsen med forhør og sporsikring. Men ingen er arresteret, og som sædvanligt for svensk politi er de heller ikke gået ud med noget signalement af gerningsmændene, så offentligheden kan vide, hvem de skal se efter, eller hvem de bør passe på.

Klokken 03 samme nat kom der en melding til politiet om at en kvinde i 20-års alderen var blevet overfaldet i Slottbacken centralt i Uppsala. En ukendt gerningsmand skal have forsøgt at rive tøjet af kvinden, men havde ikke held med at fuldbyrde voldtægten. Også her har politiet indledt efterforskning, men ingen personer er arresteret. «Vi har ikke fundet nogen personer, som stemmer overens med det signalement vi har fået», siger vagthavende politibetjent Andrew Tomkinson, som altså ikke vil dele signalementet med offentligheden for at få hjælp til opklaringen.

ANNONSE

-Det her skete midt i Slottsbacken. Hun blev kort og godt overfaldet af en mand, som forsøgte at rive tøjet af hende”, siger Andrew Tomkinson, vagthavende politibetjent.

Også natten til fredag indtraf et voldtægtsforsøg i Uppsala, og politiet udelukker ikke en sammenhæng mellem voldtægtsforsøgene. «Der kommer jo anmeldelser om voldtægtsforsøg sådan ind imellem, og så leder vi efter sammenhænge mellem dem» siger lederen af forundersøgelsen Tommy Karlsson. I mellemtiden er politiet i Uppsala ikke gået ud med nogen anbefalinger til offentligheden eller til kvinderne om hvordan de skal forholde sig til truslen. Der findes åbenbart vigtigere dagsordener end at beskytte de svenske kvinder.

friatider.se  Uppsala Nye Tidning  nt.se

ANNONSE