Nyt

Illustrationsfoto: depositphotos

Nyhedsbilledet i Østrig har de sidste dage været præget af en række tilfælde af knivvold. 

Onsdag i forrige uge blev fire familiemedlemmer knivstukket og skadet af en 23 år gammel afghaner i Wien. Mandagen i forvejen gik en østrigsk statsborger med egyptisk oprindelse til knivangreb på en vagt udenfor den iranske ambassadørbolig i Wien, og sidste lørdag var den østrigske hovedstad åsted for et knivopgør mellem algeriere, som næsten tog livet af den ene part.

Tal fra det østrigske kriminalpoliti Bundeskriminalamt viser at der i 2016 blev begået 740 tilfælde af knivvold i Østrig, mens det tilsvarende antal i 2007 var 190, skriver Kronen Zeitung.

Det betyder, at antallet af knivangreb i landet, hvad enten der er tale om mord eller legemsbeskadigelser, næsten er blevet firedoblet på mindre end ti år. Kriminalpolitiet mener at tærsklen for knivsanvendelse er sunket i Østrig de senere år.

«Det handler mest om gerninger begået i affekt», sier Vincenz Kriegs-Au, som er talsmand for Bundeskriminalamt, til nyhedsprogrammet «Zib 1» på ORF mandag aften.

Grundene er enten stridigheder i narkomiljøer eller i private hjem, ofte også interkulturelle konflikter, som afgøres med knive. «Mellem forskellige migrantgrupper kan for eksempel det at bære kniv være en del af den mandlige måde at vise sig på», siger Kriegs-Au.

ANNONSE

 

ANNONSE