Nyt

En syrisk bøddel tilhørende IS er blevet anholdt i Tyskland efter flere års ophold. I Syrien siges han at have tilhørt en drabskommando.

Kidnappede og henrettede mennesker

Asmael K., som menes at have libanesiske rødder, har boet sammen med sine brødre i Essen Frohnhausen i flere år uden at blive konfronteret med sin fortid. Han siges at have svoret troskab til IS i Syrien i slutningen af ​​2013.

Den enhed, han tilhørte, kidnappede og henrettede personer, oplyser anklagemyndigheden i Karlsruhe.

IS-bøddelen blev mandag for en uge siden anholdt af kriminalpolitiet og varetægtsfængslet. Ifølge den føderale anklagemyndighed er K. under “stærk mistanke” for medlemskab af en udenlandsk terrororganisation.

Før K. blev arresteret, havde han været under opsyn af Spezialeinheiten des Bundeskriminalamts. Det handler om medlemskab af en terrororganisation, altså IS.

Særligt brutal IS-enhed

Ifølge WAZ tilhørte Asmael K. en særlig brutal IS-enhed i Syrien, men har indtil videre ikke gjort sig bemærket i Tyskland for andet end mindre overtrædelser af narkotikalovgivningen.

Under krigen i Syrien tog IS kontrol over store dele af Syrien og Irak i 2014. De mistede til sidst disse områder, og i marts 2019 vil de resterende være blevet drevet ud i ørkenen.

 

ANNONSE