Nyt

Frikendelsen af en mand der slår sin kone er en ting. Der sker hele tiden uret i retsvæsenet. Men begrundelsen for frifindelsen i Solna tingret i Sverige, er unik: Frikendelsen begrundes i sharia: Kvinder er mindre værd end mænd.

Sharia har fået en fod indenfor i svensk justitsvæsen. Mange reagerer nu, og dommen bliver formentligt omstødt. Men den er ikke tilfældig. Den kommer som et resultat af en islamisering af det officielle Sverige. Den kurs er meget sværere at ændre.

Dommen gør ondt i feministiske hjerter: Det, som islam-kritikere har advaret feminister om i årevis, dukker nu op: Et nyt patriarkat er på vej og det er af en helt anden hårdhed end det vestlige feminister har været vant til.

ANNONSE

– Det er ikke usædvanligt, at kvinder fejlagtigt hævder, at de er blevet mishandlet og har været udsat for trusler for dermed at lade som om, de har behov for en beskyttet bolig, skriver retten.

Og domsudskriften peger oven i købet på, at det ikke kan udelukkes, at kvinden selv har påført sig sine skader for at skade sin ægtemand.

– De blå mærker under øjnene, som hun og anklageren hævder er et blåt øje i forbindelse med vold, kan lige så godt være den slags blå farve, man kan få, hvis man har sovet for lidt, skriver retten.

Velkommen til fremtiden. Hvis den feministiske bevægelse havde sans for proportioner ville den været mere optaget af den her dom end af #metoo. I stedet får man en følelse af, at man går op i #metoo for at slippe at beskæftige sig med det nye patriarkat.

Dommen blev afsagt af tre lægdommere og en dommer. I Sverige er lægdommere politisk udpeget. De to lægdommere, der frikendte den 37-årige mand, er Ebtisam Aldebe og Hasan Fransson fra det svenske parti Center, mens den tredje lægdommer er fra Moderaterne. Dommeren og lægdommeren fra Moderaterne dømte den 37-årige mand skyldig i vold, mens de to lægdommere fra Center mente, at han var uskyldig. Men da der var to stemmer for og to stemmer imod, endte tvivlen med at komme manden til gode, og han blev frifundet.

Ebitsam Aldebe har to gange stået på Centerpartiets rigsdagsliste. Hendes advokatur for sharia har været velkendt. At partiet nu smider hende ud er ikke overbevisende. Hvor troværdig er et parti der skifter mening som vinden blæser?

Dommen er et klart signal til muslimske kvinder i Sverige: Den viser, at sharia nu går forud for svensk ret. For alle fra muslimske lande er det en magtdemonstration de godt forstår. Den mishandlede, Maryam Jassem (26):

– Jeg har været chokeret og haft en nærmest uvirkelig følelse. Jeg havde aldrig nogen sinde regnet med, at den slags ting skulle komme fra Solna Tingsret.

Maryam Jassem er også forfærdet over, at Solna Tingsret postulerer, at hendes ægtemands familie er meget bedre end hendes egen familie.

– Hvor ved de fra, at hans familie er god, og hvad ved de overhovedet om min familie. Han har sagt, at han selv kommer fra en familie, hvor kvinder respekterer manden, og at jeg kom og behandlede ham som skidt, fortæller Maryam Jassem.

Kvinderne – og mændene – kan ikke sige de ikke blev advaret. Alle de akademikere, politikere og journalister/redaktører der har angrebet højrefløjen og skabt rum for islam, har sig selv at takke.

Dommen viser hvor langt islam er kommet i Sverige. Disse vil opleve en omstødelse som en fornærmelse og vil kæmpe videre, for sharia.

 

Svensk forfatter om ‘sharia-domstol’ i svensk retsvæsen: Det er horribelt

ANNONSE

Læs også

Læs også