Nyt

Statuen af jomfru Maria som står ved Sankt Mikaels katolske kirke i Växjö har fået hovedet og en hånd kappet af, skriver Smålandsposten. Statuen er af beton og vejer mindst 150 kilo. Diakon Oddbjörn Andreassen fortæller:

– Personen har revet hele statuen ned fra sin plads og skåret ledningerne til belysningen over. Kroppen fandt vi fire meter neden for grotten, men hovedet og den ene hånd savnes stadig.

Ud fra snesporene ser der ud til kun at have været én gerningsmand.

– Maria har en stærk symbolværdi for os katolikker og hvor hovedet er blevet af skulle være interessant at vide. Vi i menigheden anser det for at være en bevidst handling. En hadforbrydelse, siger menighedens diakon Oddbjörn Andreassen til avisen.

ANNONSE

Sagen er politianmeldt. Og kirken vender den anden kind til:

– Vi må bede for dem som har gjort det her, siger Andreassen.

Dette er ikke noget enkelttilfælde, tilføjer Andreassen.

– Mariastatuer rundt omkring i Sverige bliver ofte ødelagte. Senest hændte det i Karlstad. Samfundet er blevet grovere og hadforbrydelsernes antal stiger.

Andreassen vil ikke drage nogen konklusioner:

– Nogle har sagt at det må være en muslim, som har gjort det, men sådan kan man absolut ikke sige. Man må ikke skyde skylden på nogen bare fordi denne har en anden religion.

Nej, dét må man «absolut ikke sige». Man må vel ikke engang tænke dét i Sverige.

I Rouen skar jihadister hovedet af præsten Jacques Hamel i 2016. Før Hamel døde, sagde han at det var Satan som var kommet på besøg. Der spørges, om ikke den samme Satan befinder sig i Sverige, og om at kirken bør komme op med en noget mere offensiv strategi end at bede for dem, som træner sig på statuer.

SVT  Samtiden.nu

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE