Nyt

Mindst 100 mennesker er blevet dræbt og 235 såret i et selvmordsangreb, som fandt sted lørdag etfermiddag i Kabul, Afganistans hovedstad. Bomben var gemt i mindst én bil, som var malet op som en ambulance, skriver Reuters.

Talibans talsmand Zabihullah Mujahid siger at de står bag angrebet. Målet skal ha været en politikolonne.

NTB skriver:

Eksplosionen skete nær ved den gamle bygning til det indenlandske ministerium, i en del af byen, hvor der er en række offentlige kontorer. Kabul politiets hovedkvarter, efterretnings- og EU-kontorer ligger også i området.

Det er blot en uge siden, at Taliban dræbte flere end tyve mennesker, i et angreb på byens Intercontinental Hotel, hvor også den norske journalist Arne Strand blev rammet. I et andet angreb øst i Afghanistan slo Islamiske stat til mod kontorerne til Red barnet i byen Jalalabad.

Reuters og andre medier lægger frem Talibans udtalelser om angrebet, og går mer end mindre gode for at det handler om repressalier for øget Amerikansk tilstedeværelse, sådan som Trump har beordret.

ANNONSE

Ved en smule eftertanke, kan man imidlertid forstå at det ikke hænger sammen med de udvalgte mål for angrebet. Det er er først og fremmest myndighederne, der bliver gjort målskive af Taliban, og sikkerhedsmyndighederne især.

Det tyder på et ønske om at nedbryde den sivile orden, for at indsætte deres, Talibans, egen orden, fremfor i virkeligheden at være nogen form for gengældelse mod vestlige magter. Men selvfølgelig ved Taliban at det er dét budskap deres islamofile venner blant vestlige media ønsker at kolportere.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

 

ANNONSE