Nyt

Donald Trump har sagt noget, som alle ved: At visse land er shitholes, og menneskene derfra betyder bare problemer. Han sagde det bag lukkede døre. Men nogle af kongresmedlemmerne lækkede til pressen, og så er tredje verdenskrig løs.

Men spørgsmålet er: Skyder pressen langt over målet? Undervurderer de deres læsere? Det, som præsidenten sagde, er noget, de fleste vil kunne have sagt i en eller anden sammenhæng:

“Why do we want all these people from these shithole countries here? We should have people from places like Norway,” the president said, according to these two people. Mr. Trump also expressed dismay with granting a legal status, in particular, to people from Haiti. One person said he asked, “What do we want Haitians here for?”

Det sjove var, at Trump henviser til den norske statsminister. De to fandt tonen. Trump er selv af europæisk herkomst. Hvorfor tager vi ikke flere fra lande som Norge? Det er et helt logisk spørgsmål.

Trump trommede tidligere på ugen sammen til et tværpolitisk møde med kongresrepræsentanter, herfra blev der transmitteret én time direkte på tv. Republikanerne har brug for støtte fra nogle demokrater for at få vedtaget en ny immigrationslov.

ANNONSE

Faren er, at Trump giver så mange indrømmelser at hans vælgerbase bliver desillusioneret. Det er en stærk stemning i USA for at begrænse indvandringen. Problemstillingen er på mange måder den samme som i Europa: En liberal elite ønsker åbne grænser. Det giver billig arbejdskraft og nye vælgere.

For Trumps vælgere er muren mod Mexico en ufravigelig krav.

Demokraterne ønsker, at 690.000 dreamers dvs. børn af illegale indvandrere skal få lov at blive. Hvis Trump tillader det og ikke får bevilget penge til Muren, vil han miste sine mest loyale vælgere.

Immigration Talks Muddled Amid Trump’s Vulgar Comments

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE