Nyt

Den britiske indenrigsminister, Amber Rudd, foreslog tirsdag, at dem, som gentagne gange ser «terror-indhold» på nettet, kan blive idømt op til 15 års fængsel. Men hvad er «terror»-materiale?

“I want to make sure those who view despicable terrorist content online, including jihadi websites, far-right propaganda and bomb-making instructions, face the full force of the law,” Rudd said in a statement Tuesday.

Højre-radikalt indhold skal kunne give fængselstraf? Vi ved, at «far-right» er et flydende begreb. Det bruges mod UKIP. Medierne jagter UKIP-politikere, som siger noget dumt.

Hva med netsteder som Breitbart? Risikerer de fængselstraffe? Hvordan skal man i det hele taget definere, hvad, der er hvad? I et land, hvor islamofobi vinder status som et gangbart begreb, er det bare om at «forsyne sig».

Amerikanske medier er begyndt at følge med i, hvad der foregår i Europa. The Daily Callers Scott Green:

That statement sends a clear message the British government will use a bill supposedly designed to curtail terrorism as the pretext to shut down speech it doesn’t like. But we shouldn’t be surprised by this idea — restricting internet freedom has been the most popular proposal among British politicians in reaction to recent terror attacks.

British Prime Minister Theresa May proposed this in response to the Manchester bombings and London stabbings, making it a core pitch of hers during the parliamentary elections in June. Instead of trying to restrict immigration from areas known for Islamic extremism, British leaders would rather curb the freedom of their own citizens.

Det har været en tendens i lang tid, lige siden Tony Blair: Islamisk terror er afvigende og repræsenterer ikke sand islam. Dem, der fastholder, at terror har noget med islam at gøre, som f.eks. Douglas Murray, bliver dermed gjort til et problem.

Hvis forslaget skulle blive ophøjet til lov, vil personer som ham, skulle se sig over skulderen – og forslaget vil i så fald være en gave til de rigtigt højreekstreme.

ANNONSE

 

UK Wants To Jail People For Years For Viewing ‘Far-Right Propaganda’

ANNONSE

Ét svar til “Britisk minister vil indføre 15-årige fængselsstraffe for “far-right propaganda””

  1. olesiggaardandersen siger:

    Om få år risikerer man sikkert også fængselsstraf for at læse Dokument.dk for ofte