Nyt

Vårby er en “förort” til Stockholm. En 60 år gammel mand finder en genstand på marken og plukker den op. Det skulle han ikke have gjort. Genstanden var en bombe og den eksploderer kl 1109.

Fire timer senere er han død. En 45 år gammel kvinde der stod i nærheden blev alvorlig kvæstet.

Sverige anno 2018: Det skydes på åben gade, bomber springer af, politifolk beskydes i sine hjem, og nå: bomber på offentlig sted.

Det er en casualness over Sveriges nedstigning: Man “vänjer” sig. Medierne er med at normalisere volden ved sin lakoniske måde at rapportere den på. Man lader som det der sker er indenfor en normalitet der for længst er sprængt. Efterhvert mangler man et sprog for at beskrive hvad der sker.

– Två bombtekniker, med stora skyddsdräkter, en hund och en polis med vad som ser ut som att en metalldetektor undersöker platsen, säger Adam Svensson, DN:s reporter på plats.

 

Man död efter explosion i Vårby gård

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Ét svar til “Mand (60) død efter at have plukket op bombe på gaden”

  1. olesiggaardandersen siger:

    Samtidig hører man, at svenskerne opfordres til at istandsætte beskyttelsesrummende fra den kolde krigs tid, og svenskerne opfordres til at hamstre et lager af fødevarer, – fordi Putin er den store trussel. Truslen fra islam er man blind for.