Nyt

 

Debattør Christian Marcussen skriver på sin Facebookprofil om iranske Mahsa Amini, der døde i moralpolitiets varetægt:

“22-årige Mahsa Amini blev for få dage siden arresteret af det iranske moralpoliti for ikke at bære hijab.

I arresten, hvor hun skulle genopdrages, fik hun tæsk og endte i koma. Nu forlyder det, at hun er død (det er bekræftet, at hun er død, red.).”

Iranian security forces killed five protesters on Monday, according to a rights group, amid widespread unrest over the death of a young woman who had been detained for violating the country’s conservative dress code.

The morality police detained the 22-year-old Mahsa Amini last Tuesday for not covering her hair with the Islamic headscarf, known as hijab, which is mandatory for Iranian women. She died while in custody, setting off protests around the country.

Iranske sikkerhedsstyrker dræbte mandag fem demonstranter, ifølge en rettighedsgruppe, midt i omfattende uroligheder over en ung kvindes død, der var blevet tilbageholdt for at overtræde landets konservative dresscode.

Sædelighedspolitiet tilbageholdt sidste tirsdag den 22-årige Mahsa Amini for ikke at dække sit hår med det islamiske tørklæde, kendt som hijab, som er obligatorisk for iranske kvinder. Hun døde, mens hun var varetægtsfængslet, hvilket satte gang i protester rundt om i landet.

 

 

ANNONSE