Nyt

Politiet rykkede ud til Enskede gårds gymnasium, i det sydlige Stockholm. (skærmdump, Expressen TV)

En 17 årig elev er knivdræbt på en skole i en af Stockholms sydlige bydele. Det oplyser svensk politi. En jævnaldrende dreng er pågrebet.

Mange af skolens elever skal have været vidne til drabet. Et vidne siger til Aftonbladet, at 20–30 elever løb ud af skolen i panik.

Det 17-årige drabsoffer, som ifølge Aftonbladet er asylsøger, blev angrebet med kniv under et slagsmål med den anden dreng midt på dagen.

Det var strax efter tolv på onsdagseftermiddagen som flera elever i övre tonåren började bråka inne på Enskede gårds gymnasium i södra Stockholm.

Polis larmades till platsen på grund av omfattningen av slagsmålet, som hann urarta innan de nådde fram till platsen.

– Innan vi kommit dit kom det nya uppgifter om att en person var knivskuren, sier Sven-Erik Olsson i stockholmspolitiet til Expressen.

Drengen blev sendt på hospitalet med alvorlige skader, med knivstik blandt andet i overkroppen. Han blev erklæret død onsdag ettermiddag, oplyser svensk politi.

Den mistænkte elev blev pågrebet i nærheden af skolen kort tid efter hændelsen.

Den elev som misstänks för knivdådet flydde skolan, men greps en dryg halvtimme senare i närområdet. Han är nu misstänkt för mord.

– Det var en namngiven person och vi grep honom kort därefter utifrån signalement och vittnesuppgifter, säger Sven-Erik Olsson.

Skolen blev lukket efter knivdrabet.

Expressen skriver, at den døde ikke har pårørende i Sverige.

Amir Nabizadeh fra Ung i Sverige, en organisation, som forsøger at standse udsendelserne til Afghanistan, skrev på Twitter at den dræbte var hans ven.

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE