Nyt

Et usædvanligt højt antal migranter er de seneste dage strømmet til den spanske sydkyst, fra Andalusien og Murcia helt op til Costa Blanca, samt til den spanske enklave, Ceuta.

Alene til den sydøstlige Murcia-region er der i løbet af 48 timer kommet ca. 500 migranter fra Algeriet i 50 forskellige både, skriver El Mundo.

Francisco Bernabé, som repræsenterer Murcia i det spanske parlament udtaler, at denne bølge af migrantbåde er et «koordineret angreb på vores grænse, og derfor også på EUs grænse».

Bernabé vil sende en klar meddelelse til mafiaen, som smugler mennesker. Han siger, at alle kan komme til Spanien, men det skal ske legalt.

Reaktionen på angrebet er en smule lattervækkende, al den stund erfaringen viser, at den illegale vej til Europa fungerer meget bedre end den legale. Og hvor heldigt er det egentlig af Bernabé at signalere, at Spanien i princippet står med åbne arme for migranter?

Myndighedernes repræsentanter roser kystvagt, militære og humanitære organisationer for den store indsats de har gjort for at håndtere situationen.

Den klare meldingen er i virkeligheden denne: Europas modtagelses-apparat fungerer optimalt, og europæerne ligger i mentalt koma. Rejs nu.

ANNONSE

Ét svar til “Et koordineret angreb på vores grænse”

  1. Peter Riis siger:

    Hvorfor er det kun Israel, der kan finde ud af at lave aftaler med Afrikanske lande (Rwanda og Uganda) med henblik på at sende (afviste) asylansøgere. Man skulle tro at det måtte være en smal sag for EU at gøre ligeså, med den meget større økonomiske styrke man kan anvende end Israel. Desværre er det nok viljen det skorter på.