Hovederne på bloggen

“At ville stille politikere, der ønsker selvstændighed fra et land i Europa, for retten, forekommer mig at være omtrent så ueuropæisk, som det næsten er muligt at opdrive. Det er europæere, der fik den fremragende idé at foreslå folkenes selvbestemmelsesret. At det var den amerikanske præsident Woodrow Wilson, der gjorde det, er i sammenhængen ligegyldigt. For det første var Wilson, præsident 1913-1921, af europæisk afstamning, og for det andet var ideen bare skide god – undskyld mit sprog – fordi den kunne løse europæernes evige stridigheder.”

Morten Uhrskov mener det giver mindelser om Francos fascisme, når denspanske regering nu vil stille de catalanske politikere for retten, der kræver selvstyre. Selvstyre og en mere eller mindre tilbagevenden til et Europa præget af langt flere småstater med en solid forankring i deres kulturelle og historiske egenart, vil tværtimod kunne give et mere fredeligt Europa, skriver Uhrskov her

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE10002559/ubehagelig-udvikling-i-catalonien/

 

 

ANNONSE

Ét svar til “Ubehagelig udvikling i Catalonien”

  1. olesiggaardandersen siger:

    Det hedder Catalonien, men sproget er catalansk ikke catalonsk.