Nyt

Den 20-årige Ibraheem Badra blev onsdag varetægtsfængslet, mistænkt for drabsforsøg. Lørdag blev en betjents hus i Västerås beskudt med omkring 20 skud fra et automatvåben.

Politiet tror det var Badra, der skød.

Ibraheem Badra kommer fra utanförskapsområdet Angered i Göteborg, hvor han var kendt af politiet.

Det er ikke oplyst, hvilket motiv politiet tror han havde for at skyde mod betjentens hjem, men generelt er der en magtkamp igang, hvor de kriminelle bander flytter sine positioner frem og prøver at trænge politiet tilbage, skriver Samhällsnytt.

Det sker blandt andet gennem angreb af denne type, hvor politistationer, politikøretøjer og politifolks hjem bliver angrebet med skydevåben, granater og bomber.

Badra er ifølge folkeregisteret født i Sverige af indvandrere fra Mellemøsten, skriver Nyheter Idag:

Mamman kommer från Beirut i Libanon medan pappan är från Homs i Syrien. 20-åringen har två syskon men är själv ogift och har inga barn. Enligt domstols­handlingarna är mannen folkbokförd på en c/o-adress i Angered i Göteborg, men det framgår att han egentligen bor i Västerås.

En titt i 20-åringens belastningsregister visar att han är mångdubbelt dömd för brott. Mannen är, bland annat, dömd för olaga hot, övergrepp i rättssak, grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, brott mot knivlagen, misshandel och missbruk av urkund (id-forfalskning eller -tyveri, red. anm.). Flera av brottsrubriceringarna är han dömd för mer än en gång.

Så sent som i januari i år slog Svea hovrätt fast ett tre månader långt fängelsestraff för mannen då han dömdes för att bland annat ha hotat ”slakta” sin egen syster.

En charmerende fyr, med andre ord.

ANNONSE