Nyt

Præsident Donald Trump siger, at han kan komme til at behandle Manhattan-terroristen Sayfullo Saipov som en «enemy combatant», hvilket betyder, at han kan holdes uden for det amerikanske retsvæsen og sendes til Guantanamo.

Lindsay Graham og John McCain støtter præsidenten: Angrebene i Boston, San Bernardino, Orlando og New York må ses i sammenhæng: De er åsted for krigshandlinger. Det spiller ingen rolle, om angrepene sker uden forUSAs grænser eller inden for. De er krigshandlinger. Så gælder andre regler.

Retligt set er det muligt for Trump. Men demokraterne og de liberale medier modsætter sig det. Det lykkedes ikke Obama at få lukket Guantanamo. Men nu er Trump præsident. Det gør demokraterne og medierne mere radikale. De modsætter sig alt, hvad Trump gør og behandler det som brud på amerikansk praksis.

ANNONSE

Det er naturligvis noget sludder. Obama fortsatte George W. Bushs politik med at dræbe med droner og special forces, og Guantanamo blev ikke lukket.

Men fordi demokraterne og de liberale medier fornemmer, at Trump vil føre en anden politik, at han lægger op til et kursskifte, reagerer de på forhånd.

De har gjort sig selv til gidsler av Obamas politik, og forsvarer den, selv om den har spillet fallit.

ANNONSE

Mest læst

Hvem skal nu betale?

Krigsguden kalder