Nyt

Den lokale politiområdeleder i Järva, Niclas Andersson, er blevet anmeldt for krænkende udtalelser af gruppen: Förorten mot våld.  Niclas Andersson skal have udpeget somaliere som særligt voldelige. Sådanne realiteter kan politiet kun registrere i det stille, men ikke sige højt. Her er, hvad Andersson sagde:

”Vi har uppenbart haft problem med  nätverk som begår grova våldsbrott, och särskilt inom den somaliska gruppen”

Hvilket medførte, at mange følte sig krænket. Så krænket, at de bestemte sig for at anmelde politimanden til ombudsmanden. Og indvandrerpolitikerne kom også på banen:

– Hur kunde du peka ut en hel grupp som kriminella, frågade Mohamed Nuur, ledamot för socialdemokraterna.

Niclas Andersson har beklaget det skete og forklarer:

  – Jag tycker inte, att jag pekar ut en hel grupp som kriminella. Det var aldrig min avsikt. Utan vi talade om att idag är det en grupp individer, som utsätts för grova brott och även är misstänkta och döms för grova brott, ibland är det samma personer. Att personerna har somaliskt ursprung är inte relevant för problematiken.

«Förorten mot våld» forklarer hvorfor de har anmeldt politimanden for udtalelsen:

– Vi har gjort en JO-anmälan för att vi ser allvarligt på polischefens uttalande. Delvis pekar polischefen ut en särskild etnisk folkgrupp, och fastställer sin föreställning eller egna värderingar om vem han anser vara svensk eller inte. Sedan finns det heller inga belägg för hans uttalande. Av den anledningen har vi gjort en anmälan. För de flesta i Järva är ju svenska medborgare, säger Ilyas Hassan, Förorten mot vålds talesperson, till P4 Stockholm.

Dette er ment afskrækkende for andre betjente, som kunne tænkes at kalde en spade for en spade. Gruppen mener, at det kan føre til «raceprofilering»:

– Vi bedömer också att det finns en säkerhetsrisk i fall det finns fler poliser som har en sådan syn. Då finns det en säkerhetsrisk då de kan använda sig av rasprofilering som verktyg då man pekar ut en viss grupp.

Det er ikke nødvendigt med raceprofilering i de svenske forstæder. Der bor næsten ingen svenskere.

Mitti    Stockholmdirekt

ANNONSE

Ét svar til “Svensk politimand blev for ærlig: meldt til ombudsmanden”

  1. Mogens Jensen siger:

    Jow jow.
    Så skal åbenheden knægtes.
    Stop nu det kujonagtige lukkethed mod virkeligheden.
    Manden er da en helt.
    Han er så modig at gå imod alle de politisk korrekte “væmligboere” og fortæller den virkelighed politiet rent faktisk møder.
    Hatten af for ham.