Uncategorized

Mugabe snorksover i FN

 

Verdens sundhedsorganisation, WHO, har udnævnt Zimbabwes præsident Robert Mugabe til goodwill-ambassadør.  Den nye leder af WHO, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus fra Etiopien, sagde i sin tale, at han var stolt af at kunne præsentere Mugabe i rollen som goodwill-ambassadør for livsstilssygdomme i Afrika.

Man undres: Ved WHOs leder ikke, hvem Mugabe er?

Er vi alle vågnet op i et parallel-univers, hvor alt er vendt på hovedet? Hvad bliver det næste? Nobels fredspris til Kim Jong-un? Harvey Weinstein som æresmedlem af Dansk Kvindesamfund?

Mugabe er arketypen på afrikansk diktator. Manden som tog magten i et velfungerende land og kørte det i sænk på få år. Sundhedstilstanden i Zimbabwe er elendig. Allerede i 1997 var 25% a befolkningen smittet med HIV. Den store landreform, som startede i 2000 bestod i hovedsagen af at tage jorden fra de hvide storfarmere og give til de sorte. Det førte landet ud i krise og madmangel. Ellers er Mugabe mest kendt for alle bruddene på menneskerettighetederne, tortur og tusindvis af drap. Og valgfusk. Det var ikke engang Mugabe, som vandt det senesete valg.

ANNONSE

Det eneste gode man kan sige om Mugabe er, at han sandsynligvis ikke har så længe igen. Han er 93 år.

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus er den første afrikanske leder af WHO. Det kan se ud som om, den verdensomspændende organisation har udspillet sin rolle – både hvad angår bureaukrati og korruption. Sådanne hjernedøde udnævnelser vil bidrage til at forstærke indtrykket af, at vi i Vesten ikke ser nogen fordele ved at deltage med penge og andre ressopurcer.

Til slut tænker man «leave them to it».

ANNONSE