Nyt

Europarådet har bedt Italien forklare, hvad landets marinefartøj laver ud for den libyske kyst.

Henvendelsen skyldes frygt for, at italienske fartøjer bidrager til, at migranter bliver sendt tilbage til Libyen, hvor der ifølge Europarådet er en «reel risiko» for at blive udsat for tortur og umenneskelig behandling.

Europarådet mener, at Italien er i fare for at bryde Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, hvis det er tilfældet.

Advarslen er givet i et brev, som blev sendt fra Europarådets kommissær for menneskerettigheder, Nils Muiznieks, til Italiens indenrigsminister, Marco Minniti, den 28. september. Brevet blev offentliggjort onsdag.

I brevet bliver Minniti mindet om, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fandt Italien skyldig i at have brudt menneskerettighedskonventionen i 2012, fordi Italien returnerede migranter, som blev samlet op i internationalt farvand ud for Libyen.

ANNONSE

2 svar til “Europarådet truer Italien på grund af landets indsats mod menneskesmugling”

  1. David siger:

    Ja, det går jo godt.

  2. olesiggaardandersen siger:

    EU i en nøddeskal.