Nyt

Det er ikke kun kvinder som, efter vestlig opfattelse af retfærdighed og justits uretmæssigt havner i fængsel i Dubai. En mandlig britisk  turist har måttet føle, at hans høflige, ja nærmest betænksomme handling gjorde, at han nu kan risikere, at sommerferien forlænges til et muligt tre-årigt ophold.

Skotten Jamie Harron blev arresteret for offentlig uanstændighed i juli. Hans pas blevkonfiskeret og han har mistet sit job hjemme i Skotland. Desuden har han måttet bruge mere end 300.000 kroner i advokatudgifter.

Så hvad var det den 27-årige skotte havde gjort, som var så frygteligt? Jo, han havde været på en bar og købt sig en drink. Baren var fuld af mennesker, så Jamie Harron holdt sin drink foran sig for at undgå at spilde på sig selv eller andre. Dessværre for Jamie, kom en mand i vejen og Jamie blev nødt til at tage fat i ham for at hindre en kollision. Og det var denne «uanstændighed» som gjorde, at han fortsat befinder sig i Dubai med udsigt til en mulig fængselsstraf. Han havde drukket alkohol og taget på en mand i baren med det rammende navn «Rock Bottom».

ANNONSE

Police arrived at the Rock Bottom bar 20 to 30 minutes later and arrested Harron, according to his representatives. He was later charged with drinking alcohol and public indecency. Harron is said to have been locked up for five days in Al Barsha prison, before his passport was confiscated and he was released on bail.

Der er så mange turister som havner i fængsel i Dubai for «normal opførsel», at der er oprettet en særlig støttegruppe: Detained in Dubai. Grundlæggeren, Rahda Stirling, kommenterede situationen for den ulykkelig skotte, som ikke ville spilde sin drink ud over adre:

“I have spoken to Jamie, who is under immense pressure and stress,” said Stirling. “He was expecting to appear in court on Sunday, but the court moved the date without telling him or his lawyer. This led to a sentence of 30 days’ imprisonment for failing to present himself at the hearing.”

 

The Guardian

ANNONSE