Nyt

I forbindelse med efterforskningen af branden i katedralen i Nantes lørdag er en mand, som arbejdede der, blevet afhørt, melder AFP:

En mand som arbejdede ved katedralen i Nantes fredag er i forhør efter branden lørdag morgen. Katedralen fik store skader.

– Manden havde ansvar for at lukke katedralen fredag aften, og efterforskeren vil gerne have klarhed i enkelte dele af denne persons program, siger statsadvokat Pierre Sennes til nyhedsbureauet AFP. Han understreger at «enhver tolkning som kan trække denne person ind i det som skete, vil være forhastet».

Men manden blev senere løsladt, skriver Kristeligt Dagblad.

Der er ikke noget, der forbinder en frivillig ved historisk katedral i byen Nantes til en ødelæggende brand.

En mand, som søndag er blevet afhørt af fransk politi i forbindelse med brand i en historisk katedral i Frankrig, er løsladt igen.

Anklagemyndigheden begyndte hurtigt at efterforske sagen som en mulig brandstiftelse, blandt andet fordi der blev fundet tre arnesteder i den gotiske katedral. Lørdag sagde Sennes at branden var startet ved orgelet og på højre og venstre side af kirkeskibet.

Den katolske præst François Renaud, som har ansvaret i katedralen, siger branden førte til et ubeskriveligt tab af uvurderlige historiske skatte. Det store orgel fra 1600-tallet er «helt forsvundet», fortalte han efter at have været inde i katedralen sammen med brandmandskabet.

ANNONSE

Det tog to timer at få kontrol over branden, og omkring 100 brandfolk var involveret i slukningen.

Franske medier oplyser at manden, der er tale om, er en 39 år gammel flygtning fra Rwanda. Manden skal have været vred fordi hans visum var udløbet, melder Le Figaro.

ANNONSE