Kommentar

Berlingske meddelte 4. september at manden der efter al sandsynlighed forsøgte at dræbe Lars Hedegaard, var død. “Oplysningerne om hans død støttes af en libanesisk avis, Al-Diyar, der beskriver en dansk Islamisk Stat-leders død ved fronten. Ifølge avisen er der tale om en dansk statsborger ved navn Basil H.H.”

Berlingske Tidendes samfundsredaktør Bent Winther skrev 22. september i en kommentar om ”dem, der lever af sortsyn, fremtidsangst og bekymring”, at ”Zenia Stampe og Lars Hedegaard må snart slippe ud af angsten.”

Forstår den mand overhovedet, hvad det er han skriver? Lad os glemme Zenia Stampe og hendes forkælede bekymringer i anledning af Brexit, Trump, finanskrise og flygtningekrise (hun mener nok den organiserede eksport af unge mænd fra Afrika og Mellemøsten). Hun lever trygt og godt.

ANNONSE

Men hvordan kan Bent Winther, som formentlig også lever trygt og godt, finde på at skrive, at Lars Hedegaard nu snart må se at slippe ud af angsten? Ved Bent Winther ikke, at Hedegaard er blevet søgt myrdet af en muslimsk fanatiker, og at han i flere år har levet og fortsat den dag i dag må leve under politibeskyttelse, fordi han stadig er dødstruet?

Selvfølgelig ved Bent Winther det. Men så er hans kommentar jo en hån mod et menneske, der må leve som et jaget dyr, og derfor har al mulig grund til at være angst. Og hvis begrundede og seriøse oplysning om islam og alle dens gerninger i øvrigt har vist sig at holde stik.

Bent Winther ironiserer over, at Hedegaard har ”skrevet en hel bog … om hans galopperende angst” for islam. Igen må man spørge, om Berlingskes samfundsredaktør da ikke har skam i livet, når han slipper en sådan uforskammethed ud?

Winther har ikke selv læst den bog, han ironiserer over i sin kommentar – ja, han har end ikke læst den underlødige anmeldelse af bogen, han omtaler, og som han fejlagtigt tror er skrevet af Lars Bukdahl fra Weekendavisen. Det er den ikke.

Bent Winther skylder som et mindstemål Lars Hedegaard en stor undskyldning!

 

 

ANNONSE