Nyt

Også i år bliver der i lighed med de foregående år begået mange voldtæger på de svenske festivaler. Selv midt i menneskehavet foran scenen er det farligt at opholde sig, hvis man er en ung pige. Politiet har forsøgte sig med at udstyre pigerne med #tafsainte-armbånd. Men besynderligt nok så det ikke ud til at have nogen effekt på voldtægtsforbryderne. Det har heller ikke haft en gavnlig effekt, at modtagelsescentrene har fået udleveret gratis billetter – eller at de frivillige som arbejder på festivalerne er en del af problemet:

Sidste sommer var der nogen, der fik den idé at man skulle kønssegregere festivalerne, så pigerne kunne være i deres eget område som er «trygt» – eller fri for mænd, om du vil.  Men ikke alle mente, at kønssegregering på festivalerne var en god idé.

Åkesson

Jimmie Åkesson fremviste, hvilken type armbånd, der virker mod voldtægter.

Nu er man så kommet op med en anden løsning. En løsning som er islam værdig: Rene pigekoncerter. Den svenske komiker Emma Knyckare er ked ad seksuelle overgreb og vold. Hun vil fjerne mændene, og får god respons på sin ide, siger hun:

ANNONSE

– Det är jättemånga som vill vara med. Allt från projektledare, festivalarrangörer, städare, sjuksyrror och musiker har hört av sig, sier Emma Knyckare til Kulturnyheterna.

– Det var en tanke jag fick efter alla de här männen som våldtar på festivaler… det här var en lösning, sier hun.

Journalisten er ikke helt overbevist og spørger, om ikke det kan bidrage til en slags «vi og dem»-følelse mellem kønnene:

– Jag tänker inte riktigt så, jag tänker mer att det ska finnas en plats dit halva befolkningen kan gå och känna sig trygga. Att det ska vara mer en peppig grej än att starta ett krig.

– Drömscenariot är att man skulle få ihop en festival som håller i många år, att det blir ett klassiskt inslag på festivalscenen där man kan känna sig välkommen och trygg som tjej.

Måske burde man have set lidt nærmere på hvem det er, som voldtager på festivalerne? Men det er for farligt. Så kan man jo risikere at identificere problemet uden at man har en løsning, som ikke er racistisk. For kønnssegregering – det er i orden, synes vi – det er absolut ikke diskriminerende, mens etnisk segregering naturligvis er en umulighed.

Så er det meget lettere at give alle mænd skylden. Vi justerer vores samfund i tråd med islams kvindesyn. Lidt efter lidt. Næsten umærkeligt. Snart vil man opdage alle fordelene af kønnssegregering både på skolen, i svømmehallerne og ja – alle naturlige mødesteder for piger og drenge. I næste omgang vil musik blive anset som syndigt og at det er for farligt for piger at gå rundt uden mandlig ledsager.

Mens kvindekampen har bestået i at får adgang til de samme arenaer som mænd, så er det nu tippet over i at udelukke mændene – for kvindernes egen sikkerhed. Men det var vel egentlig ikke det vi ønskede os, var det? At vi skulle ende med en ny type mænd med så lidt respekt for kvinder, at vi må indføre kønnssegregering?

Men nogle vil nikke tilfreds, for i denne situation vil islam ikke fremstå som problemet, men som løsningen.

SVT

ANNONSE

3 svar til “Islam vil fremstå som løsningen”

 1. KnudMadsen siger:

  Langsomt, men helt sikkert er muhamedanismen ved at tage over, og sært nok med kvinder som formidler, kvinder der tidligere kæmpede for frigørelse, men nu hvor deres oprindelige kamp er lykkedes, angler efter alfahannernes dominans.
  Det er da uforståeligt.

  • Christian Badsted siger:

   Nu vil jeg ikke kalde dem alfahanner da det i de fleste tilfælde er positivt ment. Jeg vil kalde dem voldsparate og med en flokmentalitet ensom gående danskere ikke er klar til.

  • Jan Hartwig Sørensen siger:

   1915 var et skelsættende år, og starten på Danmarks selvdestruktion!!!!!!