Nyt

Sicilien som Soria Moria slot: Migranter ombord på skibet Bourbon Argos drevet af Læger uden grænser nærmer sig Trapani den 9. august 2015. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / Scanpix.

Ifølge en fortrolig rapport fra de tyske sikkerheds­myndigheder som er blevet lækket til avisen Bild, blev antallet af migranter i landene omkring Middel­havet, som ønsker at rejse til Europa, i slutningen af april estimeret til 6,6 millioner.

Bare tre måneder i forvejen, altså i slutningen af januar, var det tilsvarende antal – som omfatter både Nord-Afrika, Tyrkiet og Jordan – lidt under 6 millioner. Der er med andre ord tale om en stigning på godt ti procent på ganske kort tid.

ANNONSE

Halvdelen af disse migranter – altså 3,3 millioner – befinder sig i Tyrkiet,, hvilket betyder, at det som fremfor alt holder dem tilbage er, at overens­komsten med EU fungerer. Den består i at EU giver penge til Tyrkiet for at holde migrantene tilbage, hvilket i praksis betyder, at unionen betaler en slags beskyttelses­penge til en aktør, den ikke har noget særlig hjerteligt forhold til i øjeblikket.

En million potentielle migranter befinder sig i Egypten eller Libyen, 720.000 i Jordan, 430.000 i Algeriet, 160.000 i Tunisien og 50.000 i Marokko, ifølge den tyske rapport. Mange af de migranter som befinder sig i Nord-Afrika (55 %), opgives at komme fra Bangladesh eller vest­afrikanske stater som Nigeria, Elfenbens­kysten, Gambia og Guinea. 76.000 sidder fast langs Balkan-ruten, heraf 62.500 i Grækenland.

BildDie WeltThe Times – Breitbart

ANNONSE

Ét svar til “6,6 millioner migranter venter på at krydse Middelhavet”

  1. KnudMadsen siger:

    Det er til at få myrekryb af at tænke på disse vilde, ucivilicerede horder af udyr.
    Bedre bliver det ikke af, at vore politikere er liderlige efter at få dem slæbt her til.

Mest læst

Al-Araberlingske