Nyt

Fire afghanere blev for nylig dømt for gruppevoldtægt mod en 19-årig finsk pige i Seinäjoki i Österbotten. De fik mellem to og tre års fængsel.

Finland rystes af flere grove voldtægts sager. For nylig blev det kendt at syv udlændinge er sigtet for at have voldtaget og misbrugt en 10-årig jente.

Den finske præsident kalder det en “chokerende umenneskelighed”, og indenrigsministeren går ind for at tage statsborgerskabet fra migranter, som begår grove seksualforbrydelser, ifølge det statslige medie.

Siden migrantkrisen i 2015 har landet oplevet en stigning i seksualforbrydelser, ifølge Milla Kynkäänniemi i politiet i Oulu (Uleåborg) i Norra Österbotten.

Når nogen kommer fra en anden kultur vil der opstå et kultursammenstød. Allerede tidligt så vi en stigning af seksualforbrydelser. Det er ikke godt at fornægte det, som vi faktisk ser, siger Kynkäänniemi.

Ti mistænkte – samtlige asylsøgere

For et par uger siden blev syv udlændinge pågrebet, mistænkt for grov voldtægt og groft seksuelt misbrug af en 10-årig pige i Oulu. Dette er bare en af flere grimme voldtægtssager i Finland den senere tid.

Bare i Oulu efterforsker politiet tre voldtægtssager mod piger på mellem 10 og 14 år. Politiet oplyser, at de har ni mistænkte. Nogle er asylsøgere, nogle har flygtningestatus og nogle har finsk statsborgerskap, skriver YLE.

Voldtægterne viser en chokerende umenneskelighed, siger Finlands præsident Sauli Niinisto. Foto Lehtikuva / Roni Rekomaa via Reuters / Scanpix.

Flere finske politikere og offentligt ansatte snakker åbent om problemerne. Parlamentet skal tage stilling til et forslag om at tage statsborgerskabet fra migranter ved brud på terrorlove og landsforræderi. Indenrigsminister Kai Mykkänen foreslår, at det også bør gælde ved grove seksualforbrydelser.

ANNONSE

Udlændinge skal vide, at hvis de begår grove seksualforbrydelser vil de blive udvist, siger Mykkänen.

Præsidenten: “Bekæmp ondskaben”

Alle disse voldtægtssager har fået Finlands præsident Sauli Niinistö til at fordømme voldtægtsmændene i hårde ord. Han siger, at handlingerne viser en “chokerende umenneskelighed”. Finland må tage et kraftigt skridt mod voldtægtsmændene, så borgerne kan leve i et trygt land, siger præsident Niinistö:

Vi må vise styrke for at kunne bekæmpe ondskaben.

Også chefen for Finlands udlændingedirektorat, Pekka Nuutinen, tager til orde for skærpet straf ved voldtægt:

Hårdere straffe, som for eksempel udvisning, kan have en forebyggende effekt.

For nyligt blev fire afghanere dømt for gruppevoldtægt af en 19-årig finsk pige i Seinäjoki i Österbotten. Se video fra retten:

https://www.youtube.com/watch?v=ryw5l198P3k

Fire af mændene blev dømt til mellem to og tre års fængsel for voldtægt, femte mand blev dømt til seks måneders betinget fængsel for seksuelt misbrug og for at have filmet voldtægterne.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst