Nyt

Sverige oplever en kraftig stigning i antallet af asylsøgere efter at regeringen i sidste uge ophævede grænsekontrollen.

Natten til torsdag i sidste uge ophævede Sverige id-kontrollen af rejsende med bus, tog og færge fra Danmark. Det var som at tænde for en kontakt; antallet asylsøgere steg med det samme. Og antallet ventes at stige yderligere efterhånden som nyheden om den fraværende grænsekontrol breder sig ude omkring i verden.

Stigningen gælder både antallet af personer som afvises ved grænsen og dem som søger asyl ved grænsekontroller.

I april søgte omkring 50 personer asyl i Sverige om dagen, mandag blev der registreret 112 asylsøgere – mere end en fordobling. Antallet er øget successivt siden kontrollerne blev fjernet.

I efteråret beregnede Migrationsverket, at der ville komme 300 flere asylsøgere per måned. Den beregning har man nu skrottet, skriver Sydsvenskan.

– Detta bara är i begynnelsen av vad som kan komma framöver, sier Michael Mattsson, sjef for grensepolitiet i region Syd.

Men siden asylindvandringen er øget så markant, kan id-kontrollerne snart blive genindført, erfarer Sydsvenskan.

– Vi återinför id-kontrollerna vid behov, sier infrastrukturminister Anna Johansson (S) til avisen.

ID-kontrollen blev indført i januar 2016 for at reducere antallet af asylsøgere til landet og for at få kontrol med det tiltagende asylkaos. Kontrollerne er blevet forlænget flere gange, lige til den overraskende beskeden kom i sidste uge om at de skulle ophæves, fordi regeringen mente, at der ikke længere var behov for dem.

ANNONSE

«Är detta sant är det ett stort misstag. Alldeles för tidigt att ta bort id-kontrollerna», skrev Moderaternas talsperson for integrasjon, Elisabeth Svantesson, på Twitter.

Sydsvenskan: Fler asylsökande vid Hyllie kan leda till att id-kontrollerna återinförs

ANNONSE

2 svar til “Sverige ophæver grænsekontrollen – og asylsøgerne strømmer til”

  1. KnudMadsen siger:

    Sverigstan kan se frem til umådelige rigdomme jvf. David Træls, der mener, at der er penge i lortet.