Oraklerne

Jeg faldt over en artikel i det seneste nummer af Den Danske Forenings blad, ”Indsigt Udsyn”. Forfatteren hedder Harry Vinter, og det slår mig, at hans politiske rejse modsvarer min.

Men rejse er et forkert udtryk, som Harry Vinter selv bemærker. Der er nemlig ingen rejse. Harry og nogle få andre er forblevet tro mod deres ungdoms overbevisninger, og har ikke glemt Karl Marx’s måde at analysere samfundet og politikken på.

Det har dem, der i dag påstår at tilhøre venstrefløjen, til gengæld. De forfægter nu diverse ”visioner”, afhængigt af meningsmarkedets konjunkturer og indtjeningsmulighederne. Det drejer sig om magt og penge. Kan man ikke blive båret ind på Christiansborg som uforfærdet talsmand for sultens slavehær (slavehæren gik som bekendt gået i opløsning, da arbejderne rykkede op i middelklassen), må man finde på noget andet.

ANNONSE

Og her er der talrige muligheder for at sætte sig i spidsen for de forurettede – eller selv opfinde nogen. Den hidtil mest succesrige opskrift er at importere en masse mennesker, der mangler alle forudsætninger for at indgå i det danske samfund, og som derfor skal bruge en venstrefløj til at græde på deres vegne. Titusinder lever godt af denne smarte manøvre: Talentløse journalister, ubegavede eksperter, ideforladte politikere, ateistiske præster.

Man kan også gøre karriere ved at bekæmpe fascismen, selv om der måske kun findes et par håndfulde fascister her i landet. Flere af dem kan selv gå trods deres overvægt.

Andre tillokkende optioner er at slå sig op som antiracist. Fidusen er at påstå, at nede i folkedybet råder et had til mennesker med afvigende hudfarve. Der findes intet belæg for denne påstand, men der er penge i det.

Og skulle alt andet svigte, er der klimasagen. Her taler vi om rigtig mange penge.

Venstrefløjen har bemærket, at klimaet ændrer sig og altid har ændret sig, tilmed før det første menneske satte sine fodaftryk i Østafrika. Det må der være penge i. Du skal blot bilde de vankundige ind, at det er deres skyld, og at de kan få syndsforladelse ved at betale grønne afgifter. Formålet er at fastfryse klimaet præcis, som det er i dag. Det vil i så fald være en bedrift uden fortilfælde, men hvem bekymrer sig om det, så længe pøbelen tror på det?

Skulle alt andet slå fejl og true venstrefløjens krav på magt, har vi ondskaben.

Du ved jo godt, at du i modsætning til Pernille Sipper og Uffe Elbæk har et langt synderegister. Det mindste, du kan gøre, er at betale aflad, således at disse humanister kan videreføre deres spirituelle mission.

 

ANNONSE

2 svar til “Venstrefløjens pris”

  1. KnudMadsen siger:

    En hæslig måde at skaffe sig gods og guld på.
    Faktisk er det i bund og grund rødgardisterne herunder Kvinfolignende organisationer og væmligboere, der udgør den største forhindring for, at vi kan redde vort samfund nogenlunde intakt, og det sære er, at det er de omtalte 5.kolonnefolk, det vil gå hårdest ud over i sidste ende.

  2. Louis B Knockel siger:

    Fremragende artikel. Tak igen i dag, hr. Hedegaard.