Kunstbilde


Rembrandt Harmenzoon van Rijn (1606-1669)
Dyptrykk (etsning, koldnål og gravyr) på papir, 7,3 x 10,3 cm, British Museum, London.

Beretningen om å gi keiseren skatt finner vi i alle de tre synoptiske evangelier. Her etter Marcus 12, 13-17 (Dansk Bibel 1933).

Og de sendte nogle til ham af Farisæerne og af Herodianerne, for at de skulde fange ham i Ord. Og de kom og sagde til ham: “Mester! vi vide, at du er sanddru og ikke bryder dig om nogen; thi du ser ikke på Menneskers Person, men lærer Guds Vej i Sandhed. Er det tilladt at give Kejseren Skat eller ej? Skulle vi give eller ikke give?” Men da han så deres Hykleri, sagde han til dem: “Hvorfor friste I mig? Bringer mig en Denar”, for at jeg kan se den.” Men de bragte den. Og han siger til dem: “Hvis Billede og Overskrift er dette?” Men de sagde til ham: “Kejserens.” Og Jesus sagde til dem: “Giver Kejseren, hvad Kejserens er, og Gud, hvad Guds er.” Og de undrede sig over ham.

ANNONSE