Doc-TV

Den totalitære ideologi, vi står over for, udsletter selve det grundlag, vores samfund er bygget på. Gennembruddet skete i oplysningstiden, da man forstod, at virkeligheden består af forskellige domæner, og dermed skabte rationalitet i samfundsøkonomien. Videnskab og tro bør ikke blandes. Heller ikke videnskab og politik. Samfundet blev rationelt. I dag er vi på vej mod et irrationelt samfund. Grænserne udviskes og alt politiseres på den mest dogmatiske måde. En læser sagde det subtilt i en kommentar til den forrige podcast: Virkeligheden er malet i farver, der ikke eksisterer.

Samfundet har hvilet på antagelser, vi ikke har været klar over. Vi har taget dem for givet. Hvorfor skulle vi bekymre os? De virkede!

Men nu er de under angreb, og angrebet kommer fra oven. Vi skal forsvare både rationalitet og tro.

Så skal vi lære at holde de to fra hinanden. De må ikke blandes. Som Jesus sagde: Giv kejseren det, der er kejserens, og Gud det, som er Guds.

Mange er dog ikke klar over det. demokratiet hviler på, at suveræniteten påhviler folket. Ikke Gud, men folket. Det har med fri vilje at gøre. Vi er frie til at skabe eller ødelægge. Hvis gode kræfter ikke tilfører god vilje, ødelægges samfundet.

Vi er kommet så langt ned, at folk nu har brug for trøst. Det er en vigtig opgave for Document at se hele mennesket og give trøst. Det er ikke bare at leve i dette samfund.

ANNONSE

At finde de rigtige ord er en del af dette arbejde.

Hvis du setter pris på skogpoddene: Vipps oss på 13629. Alle bidrag hjelper.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

ANNONSE