Nyt

Peter Springare, den svenske politimand, der tog hul på tabuet om problemerne med indvandreres kriminalitet, er åben over for at lade sig opstille som kandidat til næste rigsdagsvalg – hvis der er et parti, som vil opstille ham. Sverigedemokraterne er de eneste som siger, at de er «interesseret».

Da Springare for nogle uger siden skrev et indlæg på Facebook om indvandrere og kriminalitet, skabte det et voldsomt røre.

Senere fulgte han indlægget op med en statistik over mistænkte for drab og drabsforsøg samt afpresning i sit eget politidistrikt: Örebro.

Springare: 22 af 24 drabsmistænkte er indvandrere

Springare konstaterer, at hans sympatisører kan tælles i hundredetusindvis, og desuden kan han:«bidra med lång erfarenhet av rättsfrågor».

– Jag skulle säkert inte avfärda ett förslag om att bli riksdagsman om frågan kommer upp. Jag kan säkert tänka mig att bli politiker om jag får ett förslag, sier han til Expressen.

– Det är bra om det här blir en valfråga. Lite av min poäng var att få ut politikerna i debatten, att få dem att ta tag i den här frågan.

– Att själv bli politiker är inte det primära. Men nog skulle jag överväga det om jag får ett förslag, jag är ju intresserad av de här frågorna. Inget parti har hört av sig än, säger han och understryker att han har röstat på flera olika partier genom åren.

Avisen har spurgt rigsdagspartierne, hvordan de ville forholde sig til at få Springare ind i deres parti. Miljöpartiet og Centerpartiet ville ikke svare, og Vänsterpartiet antyder, at Springare ikke deler partiets «grundvärderingar».

Derimod kan Sverigesdemokraterne godt se potentialet i Springare, i hans mod og hans lange erfaring med lov og ret.

– Skulle Springare söka sig till SD så är han naturligtvis välkommen. Det civilkurage han uppvisat i kombination med hans långa arbetslivserfarenhet inom polisen borde göra honom intressant för politiska förtroendeuppdrag, säger Mattias Karlsson (SD) till Expressen.

Karlsson påpeger, at alle som ønsker at opstille for partiet skal igennem en  sædvanlig nominerings-procedure.

Temaet indvandring og kriminalitet gør mange mennesker urolige og kan komme til at afgøre næste valg. Det mener blandt andre forfatter og kriminologiprofessor Leif GW Persson

Leif GW sagde i første omgang, at Springare gav et misvisende billede af helheden og at han skulle ”hålla käften” med, hvad han lavede på sit arbejde. Men siden inviterede han ham til «Veckans brott» i SVT, hvor de stort set var enige om det meste.

ANNONSE

Også TV4s politiske kommentator Marcus Oscarsson mener, at temaet er brændvarmt, og har sagt, at Springares udspil kan vise sig at blive densag, som Stefan Löfven taber valget på næste år.

 

Expressen: Springare öppnar för att bli riksdagsman

ANNONSE