Kunstbilde

Ukjent fotograf, Albuminkopi (?).

Man kan kanskje anta at bildet viser mormor, mor og døtre. En påfallende detalj er at personen i bakgrunnen ser ut til å være inn-kopiert – kanskje en avdød søster eller tante?

Bildet finnes blant annet her, i en samling som ser ganske interessant ut.

Da blldet ble tatt, hersket Qajar-dynastiet , visstnok av tyrkisk opprinnelse, over Persia og deler av de omkringliggende områder (i perioden fra 1789 inntil 1925, da Pahlavi-dynastiet overtok, og hersket til 1979), deriblant mesteparten av det historiske Armenia. Den armenske minoritet i Iran har vært betydelig – og ganske mange armenere søkte tilflukt i Iran under de tyrkiske massakrene i 1915.

Den best kjente armener i Vesten (ved siden av fotografen Yousuf Karsh), er uten tvil Charles Aznavour ( født i Paris 1925 som Shahnour Varinag Aznavourian ). Vi hører hans Ils sont tombés – De er falt (til minne om folkemordet i 1915).

ANNONSE

ANNONSE