Kunstbilde

Photochrom-postkort, Library of Congress, Washington DC.

Ut fra den franske påskriften – 15.114 – P.Z FEMMES DE BETHLÉHEM – synes det klart at kortet er produsert av Photoglob Zürich AG., Som nevnt er ikke Photochrom fargefotografi, men fargelitografisk reproduserte trykk etter svart/hvitt-negativer.

Damene i bildet er opptatt med å tilberede og servere tyrkisk kaffe – den fjerde koppen er kanskje til fotografen? Ellers virker det som om hodeplagget til de to til høyre var en del av den lokale bunaden, det ser ut til å ha vært et yndet motiv for samtidige fotografer.

Det er aldri oppgitt hvem som er fotografen på Photochrom-kortene, men mange av bildene fra Midt-Østen lar seg identifisere som tatt av den franske fotografen Félix Bonfils (1831–1885), som fra 1867 var bosatt i Beirut, og opprettet et atelier der.

ANNONSE
ANNONSE