Nyt

Den tyrkiske ambassade i Sverige anvendte pression mod TV4 for at kanalen ikke skulle sende en dokumentar om Tyrkiets folkemord på armenere, syrere, assyrere og græske kristne i 1915.

Brevet fra pressetalsmand Arif Gülen siger noget om at Erdogan pression mod medierne nu også omfatter Europa. Samtidig som Erdogan indgår samarbejde med EU om migranterne, vil de have noget tilbage: Erdogan anmelder en tysk komiker og vil have ham straffet. Det er i samme ånd de ønsker at censurere et tv-program om folkemordet i 1915.

Turkiet hävdar i ett brev till tv-bolaget, som TV4 ser som påtryckning och ett hot mot pressfriheten, att ”det inte finns någon historisk, akademisk eller legal konsensus om hur man ska definiera händelsen 1915”.

– Folkmord är ett specifikt brott, definierat av internationell lag, och det är bara en internationell domstol som kan avgöra om en särskild händelse är folkmord, skriver presstalesmannen Arif Gülen i brevet.

Ambassaden hävdar – utan att ha sett dokumentären – att den är ensidig och inte objektiv.

Ambassaden hoppas att kanalen ska ompröva ämnet och beslutet att sända dokumentären, fortsätter Arif Gülen i brevet, som TV4 lagt ut i sin medieblogg.

TV4 reagerede meget stærkt på brevet, og opfattede det som et forsøg på pression. Den tyrkiske modus anser pression mod medierne som en ganske normal sag, åbenbaret.

TV4s programchef oplyser, at Mehmet Kaplans mand i svensk UD forsøgte at udvirke at SVT nedtonende kritikken mod Kaplan.

Programchefen Viveka Hansson pekar till exempel på Miljöpartiets planeringschef på utrikesdepartement, som ”försökte kohandla med SVT för att tysta kritiken mot ministern Mehmet Kaplan”, och på att Sverige sjunker i Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex 2016

 

http://www.dn.se/nyheter/sverige/turkiska-ambassaden-ville-fa-tv4-att-slopa-dokumentar/

ANNONSE

4 svar til “Tyrkiet forsøgte at standse dokumentar om folkemord”

  1. NorgesRøst siger:

    Tyrkiske myndigheter argumenterer slik som hjemlige islam-apologeter og islamister. All kritikk mot deres hjertesaker er ensidig og ikke objektiv. Bare islam-apologetenes og islamistenes kritikk er balanserte og objektive, og derfor har de også etter hvert fått hegemoniet i stats-propagandaen hvor de i økende grad får bestemme ytringsfrihetens spilleregler og den politiske dagsorden.

    Ellers er det mer enn oppsiktsvekkende at en høytstående representant fra et av Sveriges regjeringspartiet forsøkte å påvirke SVT til å tone ned kritikken mot Kaplan. I et normalt land (demokrati) ville dette ført til massereaksjoner og muligens krav mistillit regjeringen. Det er jo intet mindre enn det angivelig svenske demokratiet som det her rokkes ved av regjeringens egne talsmenn. Dette var dog ikke uventet. Nettopp fordi den politiske atmosfæren i Sverige og Norge er som den er, var jeg på forhånd meget spent på hvordan media i disse to landene ville følge opp saken utover dagen og i de påfølgende dagene. Det er ikke alt man kan bevise, men man vet og forstår likevel hvordan spillereglene fungerer i våre PK-demokratier.

    Men I Sverige er befolkningen kollektiv dopet på PK- og dhimmiideologi og kuet i en slik grad at de nå nærmest finner seg i hva det skal være.